Izatul Hanim
Sempena cuti sekolah kali ni, cikgu sekeluarga berpeluang jalan2 cari makan ke Jakarta-Bandung. Sebenarnya Rizqi yang nak sangat pergi sebab kawan sekolah dia kata, kat indonesia ada rumah ultraman. Ntah yer ntah tidak.. Kebetulan pulak harga tiket yang sangat murah.... RM0.. naik jer la Air Asia.. he he..  Hari ni Rizqi bangun awal sangat. Lebih awal daripada hari2 nak pergi ke sekolah.. dia dah tak sabar tu.. Sebelum bertolak ke Jakarta cikgu n family sarapan dulu kat Kedai Kak Mah Gate 1 Putrajaya... Yuuummmiiiieeeeeeeeeeeeeeee....

Sebelum bertolak ke Jakarta-Bandung ada beberapa pekara yang perlu dilakukan. First, tentu saje kena tukar duit kat money changers. Tukar la duit rupiah k. Ada beberapa money changers kat putrajaya nie. Kat dalam Alamanda ( mahal giler kat sini), kat presint 15 (kat sini ok) n ada kat presint 9 ( boleh lah tapi kena tawar dulu). So cikgu tukar beberapa juta rupiah.. rasa macam dah banyak tapi still tak cukup lagi rupanyer.
Then, kemas bag... ha ha.. bawa jer beg kosong sebab nanti nak isi barang banyak. baju yang nak pakai tu beli jer kat sana.


Dari rumah, kami naik bas jer pergi ERL Putrajaya. Naik ERL n berhenti kat stesyen Salak Tinggi.. Kat situ dah siap ada bas yang tunggu untuk bawa kita ke LCCT. Tiket memang kena beli siap2 kat ERL.

Sampai kat LCCT, boleh terus check in kat kiosk yang disediakan. Memang lagi cepat n mudah. So boleh terus drop beg kat kaunter yang ditetapkan... Then pergi makan sementara nak tunggu naikk flight. So we all pergi makan kat Merrybrown.

Rizqi yang paling berselera makan kat sini. Flight pun lambat lagi kul 2.30pm

Labels: | edit post
2 Responses
  1. Salam kunjungan... blog menarik.. singgah la ke blog saya ;)

    http://www.zuwairiaiman.com


  2. cgizahanim Says:

    tq zuwairi.. i will


Post a Comment